Är du trendkänslig?

Allmänt / Permalink / 2
Vi måste tala om det här med trender!
För hur det än är med dom, så dignar snart hela instagram och bloggflödet över av bilder på Kaj Bojesen´s apa hängandes lite här och var, en klongvas med några blommor i, gärna hela sovrummet i linne etc etc.
 
 
 Börjar inte detta bli rätt tråkigt? Alla hem ser precis likadana ut snart, bilderna ser nästan identiska ut, det är bara användaren där längst upp som visar att det är olika hem vi tittar in i. 
Missförstå mig inte, jag tycker det helt fantastiskt fina bilder och var och en får inreda precis hur sjutton dom vill. MEN, det jag vill komma till....ÄR det såhär dom egentligen vill ha det? Eller inreder man sitt hem efter vad trenderna säger? Är vi så trendkänsliga? 
 
 Ibland när jag ska inreda åt en kund, så slår dom upp en sida ur ett inredningsmagasin och säger - Såhär, vill jag ha det!
Redan här får jag huvudbry. Så istället ber jag kunden gå runt med mig i sitt hem eller det rum som ska inredas och ber denne berätta lite om vad hen gillar, inte gillar, vilka färger som tilltalar etc. Och när vi gjort denna rundvandring så stämmer inte detta tidningsuppslag alls, överhuvudtaget. 
Varför? 
 
 
Jo, för att personen inte har valt och tänkt med hjärtat! Utan helt enkelt gått på ett snyggt tidningsuppslag med det senaste i trendväg, och tänkt att - wow, så här vill jag ha det! 
Ja, det kanske du vill. Men hur länge kommer du vilja ha det så? 
Mitt jobb som inredare är ju inte bara att inreda hemmet snyggt,  utan det viktigaste är ju att verkligen ta reda på vad kunden verkligen gillar och mår bra av och sen utgå ifrån det när jag gör ett första moodboard. Om jag bara skulle gå på den första bilden kunden visar mig, så skulle mitt jobb få göras om efter X antal veckor/månader pga kunden egentligen inte trivs och inser att den här apan som hänger där i hyllan, var både dyr och inte särskilt JAG. Och slutkontentan blir, att både jag och kunden blir missnöjda! 
 
 
Det här tror jag är det största misstaget vi gör när vi inreder åt oss själva. Vi skapar en illusion om att vi vill ha det precis så där snyggt som det ser ut i de stylade hemmen, vi lapar i oss allt vad trendrapporterna säger och så köper vi en sak där, en annan där och sen har vi en massa dyra prylar som inte blir så himla snyggt som vi önskade el trodde att det skulle bli. (tro mig, jag har själv gjort de missarna)
Inte bara har du blivit några tusenlappar fattigare, du har dessutom tappat dig själv nånstans på vägen och tron på dig själv som inredare. För det är precis det du oxå är; en inredare, som inreder åt dig själv- i ditt älskade hem, där DU ska trivas! 
Våga lita på din egen känsla och stil! Och behöver du hjälp med att sammansätta färger mm, ja då finns det professionella att anlita. Men välj från hjärtat och inte vad de senaste trenderna säger.
 
 
Bilden ovan visar vår hall, där vi klätt hela hallen i obehandlad plywood.
OJ, så många förståsigpåare som påpekade att -så kan man väl inte göra?! Du som vill jobba med det här, hur tänker du nu? Det var rynk på näsan hos de flesta, en väldans uppståndelse bara för att JAG vill sätta plywood i hallen, för att JAG/VI vill ha det så. I vårt eget hem!  Detta gjorde vi för ca 1,5 år sedan.
Idag ser man det precis överallt, och inte sjutton är det någon som rynkar på näsan åt att man använder obehandlad plywood i hemmen idag? Nä, för nu har det blivit trendigt! Och då är det helt plötsligt tillåtet och snyggt på kuppen.  
(Tyvärr har vi ju flyttat från detta hus, men jag har fortfarande en stor kärlek till detta träslag och idag har vi det som sänggavel.)
 
 
Själv har jag kommit fram till att färgglatt hemma gör mig och familjen glada! Vi får energi och mår bra av det! Sen betyder ju inte det, att de hem jag inreder ser ut såhär, när jag är klar. Haha! 
Nej, alla är vi olika och det är ju det som är det roliga! Låt det vara så. Vi är på tok för sönderstressade som det är i denna värld just nu, utan att dessutom behöva jaga de senaste prylarna, lägga upp den snyggaste bilden så att andra ska se hur himla fint du har det och bli ruinerad på kuppen. 
Jag vill se mer olika! Jag vill se DIG och vad som får dig att må bra. Inte likadana bilder rad upp och rad ner på identiska hem. 
Ta fram den där gamla vasen som du älskar, men som kanske inte ligger i topp på trendrapporterna just nu. So what? DU älskar den, du blir GLAD av den när du ser den. Det är ju precis det som inredning handlar om. Att skapa ett hem som man älskar att komma hem till och mår bra i. Huruvida det hänger en apa i det eller inte, det är ju helt upp till dig ;-)
 
 
Med värme 
/C
Color, Colourful, Design, Färgglatt, Lekfullt, RiceDK, colourpop, designklassiker, färgglada hem, mönster, ricebyrice, trend

Kommentera

Vi åkte till skilsmässodiket och fann chokladbollen

Allmänt / Permalink / 1
 Min man hatar att shoppa! Jag menar verkligen HATAR! Han är av den sorten som går in i en butik, tar det han ska ha, betalar och går ut. Som te x när han ska köpa kläder, då provar han en t-shirt - och är den bra, jamen då tar han en i varje färg! På det sättet slipper han ju prova fler t-shirts.
När vi ska på Ikea....
 
Bild: Google
....ja, då är det dax att börja smörja kråset och vara extra snäll, minst en vecka innan besöket! 
Helst av allt ska man ha sett till att vi är barnfria, och är vi inte det...ja, då är det bara att be till högre makter att kön till lekinlämningen inte är längre än vad det tar att gå till varuhusets restaurangavdelning. Och på tal om mat, jösses..Här går man utan att passera gå direkt till restaurangen för gödning och sockerhöjande!
Jag köper gärna nåt litet extra sött till honom, typ chokladboll el liknande...för då vet jag att han är fullmatad och klar sen!
 
 
Sen börjar den lite mer avancerade delen i mitt jobb. Nämligen att få homom gå i min takt!
Och när jag säger takt, då snackar vi snigeltakten med pauser. Jag vill ju klämma och känna, gå in i de inredda små lyorna och säga - Åh älskling, en sån här mojäng skulle jag vilja ha! Varpå svaret oftast uteblir, för han har redan hunnit dra till nästa avdelning.
Men i de fall när jag lyckas med bedriften att dra in honom och visa honom saker; då är svaret; - Jaha, men vart ska du ha den då?  Och det är HÄR jag måste bli bättre, MYCKET bättre, på att ha förberett ett korrekt och väl genomtänkt svar, för då tror han att jag verkligen har funderat på den mojängen länge ;-) Och kan, om jag har en väldans tur och priset är ofattbart billigt- få lägga ner den i vagnen och känna en inre frid. 
 
 
Hans standard kommentar på Ikea är; - Alltså, det kan väl inte vara så svårt att handla det man ska som står på listan utan att börja skapa ett behov av något du precis sett, men inte ens vet var du ska ha! 
Här börjar irritationen byggas upp lite smått, och mitt standard svar brukar väl låta ungefär ; - Jamen, nu när vi ändå är här!  Det är ett alldeles för klent svar, jag vet! MÅSTE träna på det där!
 
Ja, så här går vi runt och muttrar. I stort sett ända fram till den riktigt farliga avdelningen....Ljus! 
Handen på hjärtat, vem fasen åker till Ikea utan att köpa med sig ljus???? Det är ju standard och behöver absolut inte stå med på nån jädra lista! Det är sen gammalt...
Här har den där muttrande irritationen växt på sig rätt bra, och HÄR är det väldigt smidigt om han har råkat gått på i ett skapligt tempo, så jag i lugn och ro kan rodda om i kundvagnen och gömma ner några förpackningar ljus.
 
 
I de fall han inte har lommat på i skapligt tempo, utan mot förmodan skulle finnas i närheten....ja, då får man sätta igång den där muttrande numera rätt skapligt irriterade konversationen igen och försvara sina 300 paket ljus..
Det är DÅ han kommer med slutstöten- jaha, då är det bara att du tar fram plånboken och betalar hela kalaset då! För jag tänker inte betala massa jädra ljus, som du sen ska tända och gå ifrån, för att senare tycka att det är förjäkla varmt inne och öppna upp dörrar o fönster och elda för kråkorna!!!! 
 
Snabbt som f... lägger jag tillbaka 298 paket, tittar upp och känner av läget. I ett bra läge så går vi vidare. I ett sämre läge (oftast) , lägger jag tillbaka ytterligare ett paket på hyllan...
Nu är vi helt tysta när vi går mot kassan. Jag sneglar lite dreglande mot fyndhörnan men vågar knappt tänka tanken. SEN kommer jag på det!!!! 
 
 
 
Jag säger; TÄNK om nåt vi köpt, finns billigare i fyndhörnan och nästan snubblar över min kvicktänkta lyckliga hjärna. Men han hör inte....för han är redan i den längsta kön man kan tänka sig och ser sådär sockerbehovsaktig ut igen, suck.... Jag går fram till honom, säger att - Det är nog inte så farligt, det går nog fort ska du se.. varpå han muttrar: -det här jädra skilsmässodiket. Jag själv, går förbi kassan ut till deras kiosk och köper en chokladboll... till mig själv...som en tröst för att återigen ha misslyckats med att få ut de 300 paketen ljus, som jag var i så stort behov av.. men som inte stod på listan...
Color, Colourful, Design, Färg, IkeaPS2017, colourfuldesign, färgglada hem, ikea, skilsmässodiket

Kommentera

Att lyxa till vardagen..

Hemma hos oss / Permalink / 0
Visst är det väl himla kul med kalas?! 
Jag älskar att fixa kalas och fester, duka fint och dekorera lite sådär galet och färgglatt ;-) 
 
Men måste man alltid ha anledning att fira någon, för att få kalasa? 
 
 
Nä, såklart inte!! 
 
 
 
 
Något som jag försöker anamma ganska mycket här hemma, är att lyxa och fixa till även den tråkigaste vardagskvällen ibland. Det kan handla om att jag dukar lite roligare, med vimplar mm utan att vi egentligen har nåt att fira- förutom livet då ;-)  Men det brukar bli uppskattat, och kan få den mest trotsiga pretonåringen att tillomed dra på de där annars ganska nedböjda smilbanden. 
 
 
 
När jag var liten, hade vi ofta saftkalas och fika ute i trädgården. På den tiden var ju vädret så att på sommaren så sken solen och det var varmt, och på vintern var det massor med snö och var kallt! 
Nu för tiden behöver man knappt kämpa för att komma in i någon sorts form inför sommaren, då man väldigt sällan får chans att använda den där bikinin. Huvtröja och jeans är de senaste somrarnas favvokläder. 
 
Ebba trotsade trots allt den där huvtröjan, och bjöd sina närmaste vänner på lite sommarfika förra sommaren. Och efter att hon dukat fram i snålblåst och mulet väder, så dök faktiskt den där fantastiska gula runda saken upp lagom till att fikat kom fram. Och med den kom även värmen! 
 
 

Svårare än såhär behöver det inte vara att lyxa till vardagen lite! Några färgglada muggar och sugrör och ett inbjudande fruktfat. Här fick dom välja frukter som jag sen skar i bitar och gjorde fruktspett av! 
 
 
 
Jag försöker alltid ha olika sugrör, några fina cupcakeformar el bullformar hemma, då det är snabbt och enkelt att lyxa till även den snabbaste och spontanaste fikan! 
Har du köpebullar? Jamen, lägg över dom i ett nytt fint bullpapper....så känns den där platta köpbullen genast roligare. Gör en snabb glasyr av florsocker o vatten, kanske nån färg i, och häll över den där bullen. Garnera med strössel. 
 
 
 
Några jordgubbar och lite grädde, toppat med myntablad, är favoriten här hemma. Så enkelt och så somrigt gott!! 
Nu längtar vi efter jordgubbssäsongen... eller hur?! 
 
Hur lyxar ni till vardagen?  
Skriv gärna och berätta, kanske har du nåt tips på vardagslyx som du vill dela med dig av?
 
Njut av dagen!
 
Med värme
/C
 
 
 
 
 
 
 
Birthdayparty, Color, Colour, Färg, Färgglatt, Kalas, Kalasinspo, RiceDK, ricebyrice

Kommentera
Till top