Är du trendkänslig?

Allmänt / Permalink / 2
Vi måste tala om det här med trender!
För hur det än är med dom, så dignar snart hela instagram och bloggflödet över av bilder på Kaj Bojesen´s apa hängandes lite här och var, en klongvas med några blommor i, gärna hela sovrummet i linne etc etc.
 
 
 Börjar inte detta bli rätt tråkigt? Alla hem ser precis likadana ut snart, bilderna ser nästan identiska ut, det är bara användaren där längst upp som visar att det är olika hem vi tittar in i. 
Missförstå mig inte, jag tycker det helt fantastiskt fina bilder och var och en får inreda precis hur sjutton dom vill. MEN, det jag vill komma till....ÄR det såhär dom egentligen vill ha det? Eller inreder man sitt hem efter vad trenderna säger? Är vi så trendkänsliga? 
 
 Ibland när jag ska inreda åt en kund, så slår dom upp en sida ur ett inredningsmagasin och säger - Såhär, vill jag ha det!
Redan här får jag huvudbry. Så istället ber jag kunden gå runt med mig i sitt hem eller det rum som ska inredas och ber denne berätta lite om vad hen gillar, inte gillar, vilka färger som tilltalar etc. Och när vi gjort denna rundvandring så stämmer inte detta tidningsuppslag alls, överhuvudtaget. 
Varför? 
 
 
Jo, för att personen inte har valt och tänkt med hjärtat! Utan helt enkelt gått på ett snyggt tidningsuppslag med det senaste i trendväg, och tänkt att - wow, så här vill jag ha det! 
Ja, det kanske du vill. Men hur länge kommer du vilja ha det så? 
Mitt jobb som inredare är ju inte bara att inreda hemmet snyggt,  utan det viktigaste är ju att verkligen ta reda på vad kunden verkligen gillar och mår bra av och sen utgå ifrån det när jag gör ett första moodboard. Om jag bara skulle gå på den första bilden kunden visar mig, så skulle mitt jobb få göras om efter X antal veckor/månader pga kunden egentligen inte trivs och inser att den här apan som hänger där i hyllan, var både dyr och inte särskilt JAG. Och slutkontentan blir, att både jag och kunden blir missnöjda! 
 
 
Det här tror jag är det största misstaget vi gör när vi inreder åt oss själva. Vi skapar en illusion om att vi vill ha det precis så där snyggt som det ser ut i de stylade hemmen, vi lapar i oss allt vad trendrapporterna säger och så köper vi en sak där, en annan där och sen har vi en massa dyra prylar som inte blir så himla snyggt som vi önskade el trodde att det skulle bli. (tro mig, jag har själv gjort de missarna)
Inte bara har du blivit några tusenlappar fattigare, du har dessutom tappat dig själv nånstans på vägen och tron på dig själv som inredare. För det är precis det du oxå är; en inredare, som inreder åt dig själv- i ditt älskade hem, där DU ska trivas! 
Våga lita på din egen känsla och stil! Och behöver du hjälp med att sammansätta färger mm, ja då finns det professionella att anlita. Men välj från hjärtat och inte vad de senaste trenderna säger.
 
 
Bilden ovan visar vår hall, där vi klätt hela hallen i obehandlad plywood.
OJ, så många förståsigpåare som påpekade att -så kan man väl inte göra?! Du som vill jobba med det här, hur tänker du nu? Det var rynk på näsan hos de flesta, en väldans uppståndelse bara för att JAG vill sätta plywood i hallen, för att JAG/VI vill ha det så. I vårt eget hem!  Detta gjorde vi för ca 1,5 år sedan.
Idag ser man det precis överallt, och inte sjutton är det någon som rynkar på näsan åt att man använder obehandlad plywood i hemmen idag? Nä, för nu har det blivit trendigt! Och då är det helt plötsligt tillåtet och snyggt på kuppen.  
(Tyvärr har vi ju flyttat från detta hus, men jag har fortfarande en stor kärlek till detta träslag och idag har vi det som sänggavel.)
 
 
Själv har jag kommit fram till att färgglatt hemma gör mig och familjen glada! Vi får energi och mår bra av det! Sen betyder ju inte det, att de hem jag inreder ser ut såhär, när jag är klar. Haha! 
Nej, alla är vi olika och det är ju det som är det roliga! Låt det vara så. Vi är på tok för sönderstressade som det är i denna värld just nu, utan att dessutom behöva jaga de senaste prylarna, lägga upp den snyggaste bilden så att andra ska se hur himla fint du har det och bli ruinerad på kuppen. 
Jag vill se mer olika! Jag vill se DIG och vad som får dig att må bra. Inte likadana bilder rad upp och rad ner på identiska hem. 
Ta fram den där gamla vasen som du älskar, men som kanske inte ligger i topp på trendrapporterna just nu. So what? DU älskar den, du blir GLAD av den när du ser den. Det är ju precis det som inredning handlar om. Att skapa ett hem som man älskar att komma hem till och mår bra i. Huruvida det hänger en apa i det eller inte, det är ju helt upp till dig ;-)
 
 
Med värme 
/C
Color, Colourful, Design, Färgglatt, Lekfullt, RiceDK, colourpop, designklassiker, färgglada hem, mönster, ricebyrice, trend
#1 - - Ida:

Älsk på detta inlägg!!!❤❤❤ Jag inreder vårt hem med saker jag sparat sen lååångt tillbaka! Hela vårt hem kryllar med gamla saker men också nya men i en salig blandning så det blir så där personligt som det ska vara 🤗😍😚 du satte huvudet på spiken vad gäller inredning med det du skrev nu och jag kände att jag fick mer kött på benen i mitt tänk kring hur jag vill att min inredning ska vara 🤗🤗🤗🌷🌷🌷 tack för det!!!!! Kraaaaam!!!

Svar: Så härligt att höra!!! Och vad kul att du gillade inlägget ;-) Det är ju faktiskt det absolut viktigaste av allt när man inreder sitt hem - att man gör det för sin egen och ev familjens skull, ingen annans! Fortsätt njut av dina saker du har omkring dig!
Stor kram
Christine Cambring

#2 - - Anonym:

Så himla klokt och bra inlägg 👏🏻💛

Svar: Tack snälla! Kul att du gillade det ;-) Stor kram
Christine Cambring

Till top