Att inreda barnrum

Barnrum / Permalink / 1
  Jag fullkomligt älskar att inreda barnrum! Men ju äldre mina barn har blivit, desto mer beslut har dom fått tagit och jag har fått ge dom mer och mer utrymme till sina egna val ( även om jag helst av allt hade velat göra det åt dom, haha ) 
 
 
 
 
 
Såklart så ska barnrum innehålla massor av färg, tycker jag ;-) Det är här man kan gå bananas helt ihop med barnen. 
Låt dom välja 2-3 färger som dom gillar, kanske att man får kompromissa lite ibland. Min son ville ha orange i HELA sitt rum, även tak och golv när vi skulle göra hans senaste rum.... Jag kan här rekommendera att man kompromissar en hel del :-P
Jag lade fram ett förslag om att måla en vägg i orange skoltavelfärg, som han sen kan skriva och rita på! 
Den idén gick hem, som tur var! Hans motkrav var att han skulle få hela sitt rum målat med skoltavelfärger....där fick vi kompromissa lite igen;-) 
 
 
 
Själv har jag ganska svårt för just kulören orange! Jag tycker den är svår att få till med andra kulörer, men återigen- det här är Olivers rum, här ska han trivas och då får jag ta ett mikrosteg tillbaka! 
Nästa projekt blev hans säng. Själva sängen var det verkligen inget fel på. Bra förvaring med utdragbara lådor gjorde att vi behöll den, men pimpade den lite istället!  
Här fick maskeringstejp och en hel del tålamod tas fram. En smart hjärna (inte min) fick mäta ut och hjälpa mig med maskeringen... min man är bra på möcke ;-) 
Det som är viktigt när man ska måla över maskeringstejp är att försegla tejpen för att få raka kanter. 
När det är gjort, så är det bara att ta fram tålamodet och köra! 
 
 
 
 
Resultatet blev en säng helt i min smak. Färgglad och originell. Även här har vi använt oss av Beckers skoltavelfärg som kan brytas i 336 olika kulörer! 
Så innan ni kastar ut en möbel nästa gång bara för att den inte passar in, testa att göra om den till något som passar in bättre. 
 
 
 
Som ni märker så är det 3 återkommande kulörer, och då jag har valt en nyanslik färgsättning, så blir det inte heller för rörigt, då alla kulörer har samma ton och styrka!
Det här med att sammansätta olika kulörer utan att det ger ett för rörigt intryck är något jag har jobbat jättemycket med i mitt sätt att inreda. Jag använder mig nästan alltid av nyanslika kulörer, då jag älskar att blanda. Vill man ha ett lugnare intryck, så kanske kulörtonlik färgsättning är något för dig. Eller att man går på lite mer pastelliga färger med mindre svärta i om man vill blanda som jag gjort, men med ett lugnare intryck. 
 
 
 
 
Jag kan fördjupa mig hur mycket som helst när det kommer till färgsättning, då jag verkligen älskar att prata om det ämnet. Men jag tänkte bespara er den delen just nu;-) 
Tycker ändå i slutändan att orange blev en riktig härlig kulör ihop med mint och rosa! Vad tycker ni? 
 
Ha en fin kväll!
 
 
 
 
Med värme
/C
Barnrum, Colour, Colourful, Färgglatt, Ikearemake, Kidsroom, Lekfullt, diy, ikea, mönster, remakeikea
#1 - - Anonym:

Vi håller på med våra båda här hemma nu

Svar: Vad spännande!! Vad blir det för färger?
Christine Cambring

Till top