Att lyxa till vardagen..

Hemma hos oss / Permalink / 0
Visst är det väl himla kul med kalas?! 
Jag älskar att fixa kalas och fester, duka fint och dekorera lite sådär galet och färgglatt ;-) 
 
Men måste man alltid ha anledning att fira någon, för att få kalasa? 
 
 
Nä, såklart inte!! 
 
 
 
 
Något som jag försöker anamma ganska mycket här hemma, är att lyxa och fixa till även den tråkigaste vardagskvällen ibland. Det kan handla om att jag dukar lite roligare, med vimplar mm utan att vi egentligen har nåt att fira- förutom livet då ;-)  Men det brukar bli uppskattat, och kan få den mest trotsiga pretonåringen att tillomed dra på de där annars ganska nedböjda smilbanden. 
 
 
 
När jag var liten, hade vi ofta saftkalas och fika ute i trädgården. På den tiden var ju vädret så att på sommaren så sken solen och det var varmt, och på vintern var det massor med snö och var kallt! 
Nu för tiden behöver man knappt kämpa för att komma in i någon sorts form inför sommaren, då man väldigt sällan får chans att använda den där bikinin. Huvtröja och jeans är de senaste somrarnas favvokläder. 
 
Ebba trotsade trots allt den där huvtröjan, och bjöd sina närmaste vänner på lite sommarfika förra sommaren. Och efter att hon dukat fram i snålblåst och mulet väder, så dök faktiskt den där fantastiska gula runda saken upp lagom till att fikat kom fram. Och med den kom även värmen! 
 
 

Svårare än såhär behöver det inte vara att lyxa till vardagen lite! Några färgglada muggar och sugrör och ett inbjudande fruktfat. Här fick dom välja frukter som jag sen skar i bitar och gjorde fruktspett av! 
 
 
 
Jag försöker alltid ha olika sugrör, några fina cupcakeformar el bullformar hemma, då det är snabbt och enkelt att lyxa till även den snabbaste och spontanaste fikan! 
Har du köpebullar? Jamen, lägg över dom i ett nytt fint bullpapper....så känns den där platta köpbullen genast roligare. Gör en snabb glasyr av florsocker o vatten, kanske nån färg i, och häll över den där bullen. Garnera med strössel. 
 
 
 
Några jordgubbar och lite grädde, toppat med myntablad, är favoriten här hemma. Så enkelt och så somrigt gott!! 
Nu längtar vi efter jordgubbssäsongen... eller hur?! 
 
Hur lyxar ni till vardagen?  
Skriv gärna och berätta, kanske har du nåt tips på vardagslyx som du vill dela med dig av?
 
Njut av dagen!
 
Med värme
/C
 
 
 
 
 
 
 
Birthdayparty, Color, Colour, Färg, Färgglatt, Kalas, Kalasinspo, RiceDK, ricebyrice
Till top