Vi åkte till skilsmässodiket och fann chokladbollen

Allmänt / Permalink / 1
 Min man hatar att shoppa! Jag menar verkligen HATAR! Han är av den sorten som går in i en butik, tar det han ska ha, betalar och går ut. Som te x när han ska köpa kläder, då provar han en t-shirt - och är den bra, jamen då tar han en i varje färg! På det sättet slipper han ju prova fler t-shirts.
När vi ska på Ikea....
 
Bild: Google
....ja, då är det dax att börja smörja kråset och vara extra snäll, minst en vecka innan besöket! 
Helst av allt ska man ha sett till att vi är barnfria, och är vi inte det...ja, då är det bara att be till högre makter att kön till lekinlämningen inte är längre än vad det tar att gå till varuhusets restaurangavdelning. Och på tal om mat, jösses..Här går man utan att passera gå direkt till restaurangen för gödning och sockerhöjande!
Jag köper gärna nåt litet extra sött till honom, typ chokladboll el liknande...för då vet jag att han är fullmatad och klar sen!
 
 
Sen börjar den lite mer avancerade delen i mitt jobb. Nämligen att få homom gå i min takt!
Och när jag säger takt, då snackar vi snigeltakten med pauser. Jag vill ju klämma och känna, gå in i de inredda små lyorna och säga - Åh älskling, en sån här mojäng skulle jag vilja ha! Varpå svaret oftast uteblir, för han har redan hunnit dra till nästa avdelning.
Men i de fall när jag lyckas med bedriften att dra in honom och visa honom saker; då är svaret; - Jaha, men vart ska du ha den då?  Och det är HÄR jag måste bli bättre, MYCKET bättre, på att ha förberett ett korrekt och väl genomtänkt svar, för då tror han att jag verkligen har funderat på den mojängen länge ;-) Och kan, om jag har en väldans tur och priset är ofattbart billigt- få lägga ner den i vagnen och känna en inre frid. 
 
 
Hans standard kommentar på Ikea är; - Alltså, det kan väl inte vara så svårt att handla det man ska som står på listan utan att börja skapa ett behov av något du precis sett, men inte ens vet var du ska ha! 
Här börjar irritationen byggas upp lite smått, och mitt standard svar brukar väl låta ungefär ; - Jamen, nu när vi ändå är här!  Det är ett alldeles för klent svar, jag vet! MÅSTE träna på det där!
 
Ja, så här går vi runt och muttrar. I stort sett ända fram till den riktigt farliga avdelningen....Ljus! 
Handen på hjärtat, vem fasen åker till Ikea utan att köpa med sig ljus???? Det är ju standard och behöver absolut inte stå med på nån jädra lista! Det är sen gammalt...
Här har den där muttrande irritationen växt på sig rätt bra, och HÄR är det väldigt smidigt om han har råkat gått på i ett skapligt tempo, så jag i lugn och ro kan rodda om i kundvagnen och gömma ner några förpackningar ljus.
 
 
I de fall han inte har lommat på i skapligt tempo, utan mot förmodan skulle finnas i närheten....ja, då får man sätta igång den där muttrande numera rätt skapligt irriterade konversationen igen och försvara sina 300 paket ljus..
Det är DÅ han kommer med slutstöten- jaha, då är det bara att du tar fram plånboken och betalar hela kalaset då! För jag tänker inte betala massa jädra ljus, som du sen ska tända och gå ifrån, för att senare tycka att det är förjäkla varmt inne och öppna upp dörrar o fönster och elda för kråkorna!!!! 
 
Snabbt som f... lägger jag tillbaka 298 paket, tittar upp och känner av läget. I ett bra läge så går vi vidare. I ett sämre läge (oftast) , lägger jag tillbaka ytterligare ett paket på hyllan...
Nu är vi helt tysta när vi går mot kassan. Jag sneglar lite dreglande mot fyndhörnan men vågar knappt tänka tanken. SEN kommer jag på det!!!! 
 
 
 
Jag säger; TÄNK om nåt vi köpt, finns billigare i fyndhörnan och nästan snubblar över min kvicktänkta lyckliga hjärna. Men han hör inte....för han är redan i den längsta kön man kan tänka sig och ser sådär sockerbehovsaktig ut igen, suck.... Jag går fram till honom, säger att - Det är nog inte så farligt, det går nog fort ska du se.. varpå han muttrar: -det här jädra skilsmässodiket. Jag själv, går förbi kassan ut till deras kiosk och köper en chokladboll... till mig själv...som en tröst för att återigen ha misslyckats med att få ut de 300 paketen ljus, som jag var i så stort behov av.. men som inte stod på listan...
Color, Colourful, Design, Färg, IkeaPS2017, colourfuldesign, färgglada hem, ikea, skilsmässodiket
#1 - - Anonym:

Varför åker du inte bara ensam...? Så gör jag - mest för husfridens skull! 😂

Svar: 😂😂 Förstår din fråga! Och det gör jag OFTA, eller med en kompis😉 Men ibland ska man handla tyngre saker, som kräver lite bärhjälp och en släpkärra...o då får han följa med😌
Christine Cambring

Till top