Mina absoluta favoriter...

/ Permalink / 0
Ni har säkerligen blivit alldeles överösta med bilder från senaste upplagan av Formex redan, men jag vill ändå lyfta fram några av mina favoriter. 
Att jag är galen i färg vet ni redan, men jag älskar även mönster och gediget hantverk. 
Många av utställarna på Formex är stora företag med enorma resurser och ofta en ganska stor producering av produkterna. Och jag säger inte att det är fel, absolut inte! Finns hur mycket snyggt som helst. 
 
Men så har du de där små guldkornen man kan hitta, ofta i B-hallen. Där designern själv står och marknadsför sina produkter. Där man kan, om man stannar till och pratar - få höra historian bakom och tanken med varje produkt. DET är så intressant, och något jag verkligen vill lyfta fram i det här inlägget. 
 
Vi börjar med en härlig norrländska, Erica Grundström!
Little Miss Odd
 
 
 
Här kommer du till hennes hemsida:
 
Otroligt härlig mönstermix, glada färger och gediget hantverk. 
Alla hennes produkter är döpta efter viktiga förebilder i hennes liv. Denna kudde ni ser i bild heter Wilhelmina, så även postern. Det här gör det så mycket mer intressant tycker jag. Vem var/är Wilhelmina? Man vill ju veta mer. Och det får man oxå, för på varje kuddfodral man köper - följer det med en berättelse om just den personen som kudden är döpt efter.
Kika in och inspireras!
 
 
 
Varje år får 10 unga uppstickare - young designers, möjlighet att visa upp sig på Formex, och det var där jag hittade min nästa favorit. 
 
Lynum Bjerkem, en norsk tjej som bosatt sig på Österlen. 
 
 
Här kommer du till hennes Instagram: 
 
 
Kristine Lynum Bjerkem är utbildad inredningsarkitekt i Norge, och glasblåsare från glasskolan i Kosta. 
Det här är glasserien DOM, en serie på fem glasföremål som alla blivit blåsta i samma form. Vas, burk, skål, pendellampa och bordslampa.
Inuti vasen så ligger en glasblåst tyngd som framträder väldigt snyggt när skålen fylls med vatten, och fungerar som ett stopp för blomman att glida iväg. Här kan du alltså välja att bara ha en blomma och få den att stå sådär snyggt som man alltid vill ha den - men som aldrig funkar, då den hela tiden glider iväg och så ligger blomman längs med skålen...Not so much snyggt ;-)
Den rosa vasen ligger högt, högt upp på min önskelista!
 
 
 
Nu ska vi till Gotland! För där bor min nästa favorit som jag hittade.
Maria Broman på Grout- Gotländsk design
 
 
 
Här hittar du hennes hemsida: 
 
En formgivare som inspireras av den karga naturen och kalkstensindustrin på Gotland. 
Titta bara på servetthållarna. Så otroligt fin design, där man genom ett hål i ena kanten kan smycka det ytterligare med te x bordsplaceringskort, en grön kvist mm. Här är det bara fantasin som sätter gränserna. 
Jag älskar enkelheten, den rena natrurliga ytan och de små detaljerna som gör produkterna så fina! 
Tänk att få duka upp ett bord med dessa! 
Och igen - hantverket! Det ligger otroligt många timmars jobb bakom varje produkt.
 
 
 
Jag kommer att visa er fler favoriter från Formex- jag har nämligen två till som jag vill lyfta fram, men just nu kallar vardagslivet, ni vet - matlagning, städ och läxläsning mm! 
 
Hoppas ni uppskattar denna typ av inlägg, och jag vill poängtera; Jag är inte på något sätt sponsrad av dessa aktörer. Jag vill helt enkelt bara lyfta fram dom, för att dom förtjänar att skrivas om!
 
Ha en toppenfin dag!
 
Med värme
/C
 
 
Betong, Design, Färg, Glas, Graut.se, Hantverk, Little miss odd, Lynum Bjerkem, formgivning, glasblåst, glasdesign, mönster

Kommentera

Jag går min egen väg!

Hemma hos oss / Permalink / 1
Jag lär få hela Sveriges stylist elit emot mig nu, MEN faktum är att många gånger blir det perfekta, stilfulla tillrättalagda fruktansvärt tråkigt. Iallafall i mina ögon! 
Kanske är det min personlighet som speglar sig i det jag gör, så är det säkert. För själv är jag rätt otillrättalagd och frispråkig- på både gott och ont såklart :-) 
Det jag försöker skapa när jag stylar, är det oväntade. Att det finns något som fångar ögat, det behöver inte vara vackert, kanske inte ens snyggt alla gånger....men jag har iallafall fått en reaktion och något beskådaren minns. 
 
Foto: Husnummertjugo
 
Bilden föreställer vårt kök i huset som vi sålde förra sommaren. Allt är i stort sett nedpackat, därav den tomma stringhyllan. Sommaren var bedrövlig och regnade i stort sett bort, men varför deppa ihop? Sätt in en uppblåsbar palm i köket tillsammans med en flamingo, så blir man väl rätt glad ändå?! Iaf gladare än innan :-P
 
Ok, ur stylingsynpunkt så är väl denna bild inte nåt att ha, men jag ville ändå visa känslan som vi har här hemma.. Livet är alldeles för kort för att ta det allt för allvarligt, och kan man få någon att dra på smilbanden så har jag lyckats. Barnen älskar det, maken...ja han börjar bli precis som jag! Ok, kanske inte lika extrem...haha! Men han har märkt hur stor skillnad det är rent humörmässigt här hemma, sen vi började inreda mer och mer med färg och med en lekfull touch!
 
 
Foto: husnummertjugo
 
 
Vinsterna med mycket färg i inredningen är många, och jag kommer ta upp det mer specifikt senare, men en av de stora är kreativiteten som har ökat! 
En vanlig vardagskväll hemma hos oss kan se ut som bilden ovan.. Ebba som älskar att dansa och sjunga, showar loss med Sture (ja, vi kallar honom så ;-) ) 
Visst kan barnen ibland tycka att vissa saker jag gör är konstiga, men det dröjer inte alltför lång tid efter, så vill dom pyssla ihop liknande saker själva. 
Och från att ha haft svart/vitt i sina rum, så har dom nu gått till betydligt mer färg. Deras färgval i sina rum styr dom över helt själva, där bor dom och där får dom skapa sin egna oas. Sen hjälper vi dom på traven såklart, men helheten är deras egna design. 
 
 
 
Foto: husnummertjugo
 
 
Självklart ser det inte ut såhär när jag stylar åt andra...haha! Nä, då får man tona ner det betydligt för att inte skrämma livet ur stackrarna som bor där. Och det är ju det som är det bästa i stylist och inredningsyrket- man får komma i kontakt med så otroligt många olika stilar och miljöer, knepiga vrår och ytor där man ska få ut det allra bästa för just den familjen/personen som bor där. 
Men här hemma- hos oss, så trivs vi allra bäst när det är lite halvtokigt, sådär glatt och lekfullt! 
 
Vad skulle du vilja förändra hemma hos dig? Eller känner du att du har hittat din oas? Berätta gärna. 
 
 
Med värme
/C
 
 
 
 
 
 
Color, Colour, Colourful, Färg, Färgglatt, Lekfullt, colourfuldesign, färgladahem, vimpel

Kommentera

Att våga ta steget rätt in i myrstacken...

/ Permalink / 2
Ja, precis så känns det! Det kryper redan i mig, fingrarna darrar lite lätt över tangenterna och tankarna är liksom inte riktigt här och nu, utan mer någon helt annanstans!
Vad ska folk tycka? Är det intressant nog? SKA jag ens bry mig om vad andra tycker? Eller ska jag gå min egen väg? 
 
 
Fotograf: Ida Gustavsson
 
 
 Ja, precis såhär går mina tankar över att ge mig in i den redan smockfulla bloggvärlden! 
Många bloggar för sin egen skull, som en sorts dagbok. Några har bloggen som ett levebröd, medan väldigt många hamnar någonstans därimellan. 
Vad är då mina tankar med denna blogg?
 
 
 
 
 
 
Man ska drömma stort, eller hur?! ;-)
Ett av mina mål är att få människor inspirerade och våga använda mer färg i sin inredning. 
Dels för att jag genom egna erfarenheter, vet att färg påverkar oss enormt mycket. Det finns det dessutom mängder av studier gjorda på. (min egen historia kommer jag dela med mig av längre fram)
Men framförallt för att jag inser att det finns så otroligt många människor där ute, som gärna vill ha mer färg i sina hem, men är livrädda för att prova för att dom helt enkelt inte har kunskapen. 
Det här vill jag försöka ändra på! 
 
 
Fotograf: Rebecca Martyn 
 
Jag har såklart mer tankar och mål med min blogg än färglära. 
Ni kommer få ta del av mycket från mitt hem, både personliga och mindre personliga ämnen. 
Då vi har en flytt framför oss, så kommer ni såklart även få hänga med på när jag inreder vårt nya boende, renoveringar och en hel del diy tips! 
Såklart även mycket inspirationsbilder, men kanske inte så många av den färglösa sorten (de bilderna finns det en uppsjö av ändå) 
Tips på köpställen och kanske några tävlingar. 
 
Har ni några önskemål om innehåll, så tveka inte att framföra dom! 
 
Jag hoppas ni kommer trivas här inne, och skulle bli jätteglad om ni ville lämna ett litet avtryck innan ni går vidare, om vad ni tycker om upplägget, designen eller bara säga hej :-) 
 
 
Med värme 
/C
 
Till top