Mina absoluta favoriter...

/ Permalink / 0
Ni har säkerligen blivit alldeles överösta med bilder från senaste upplagan av Formex redan, men jag vill ändå lyfta fram några av mina favoriter. 
Att jag är galen i färg vet ni redan, men jag älskar även mönster och gediget hantverk. 
Många av utställarna på Formex är stora företag med enorma resurser och ofta en ganska stor producering av produkterna. Och jag säger inte att det är fel, absolut inte! Finns hur mycket snyggt som helst. 
 
Men så har du de där små guldkornen man kan hitta, ofta i B-hallen. Där designern själv står och marknadsför sina produkter. Där man kan, om man stannar till och pratar - få höra historian bakom och tanken med varje produkt. DET är så intressant, och något jag verkligen vill lyfta fram i det här inlägget. 
 
Vi börjar med en härlig norrländska, Erica Grundström!
Little Miss Odd
 
 
 
Här kommer du till hennes hemsida:
 
Otroligt härlig mönstermix, glada färger och gediget hantverk. 
Alla hennes produkter är döpta efter viktiga förebilder i hennes liv. Denna kudde ni ser i bild heter Wilhelmina, så även postern. Det här gör det så mycket mer intressant tycker jag. Vem var/är Wilhelmina? Man vill ju veta mer. Och det får man oxå, för på varje kuddfodral man köper - följer det med en berättelse om just den personen som kudden är döpt efter.
Kika in och inspireras!
 
 
 
Varje år får 10 unga uppstickare - young designers, möjlighet att visa upp sig på Formex, och det var där jag hittade min nästa favorit. 
 
Lynum Bjerkem, en norsk tjej som bosatt sig på Österlen. 
 
 
Här kommer du till hennes Instagram: 
 
 
Kristine Lynum Bjerkem är utbildad inredningsarkitekt i Norge, och glasblåsare från glasskolan i Kosta. 
Det här är glasserien DOM, en serie på fem glasföremål som alla blivit blåsta i samma form. Vas, burk, skål, pendellampa och bordslampa.
Inuti vasen så ligger en glasblåst tyngd som framträder väldigt snyggt när skålen fylls med vatten, och fungerar som ett stopp för blomman att glida iväg. Här kan du alltså välja att bara ha en blomma och få den att stå sådär snyggt som man alltid vill ha den - men som aldrig funkar, då den hela tiden glider iväg och så ligger blomman längs med skålen...Not so much snyggt ;-)
Den rosa vasen ligger högt, högt upp på min önskelista!
 
 
 
Nu ska vi till Gotland! För där bor min nästa favorit som jag hittade.
Maria Broman på Grout- Gotländsk design
 
 
 
Här hittar du hennes hemsida: 
 
En formgivare som inspireras av den karga naturen och kalkstensindustrin på Gotland. 
Titta bara på servetthållarna. Så otroligt fin design, där man genom ett hål i ena kanten kan smycka det ytterligare med te x bordsplaceringskort, en grön kvist mm. Här är det bara fantasin som sätter gränserna. 
Jag älskar enkelheten, den rena natrurliga ytan och de små detaljerna som gör produkterna så fina! 
Tänk att få duka upp ett bord med dessa! 
Och igen - hantverket! Det ligger otroligt många timmars jobb bakom varje produkt.
 
 
 
Jag kommer att visa er fler favoriter från Formex- jag har nämligen två till som jag vill lyfta fram, men just nu kallar vardagslivet, ni vet - matlagning, städ och läxläsning mm! 
 
Hoppas ni uppskattar denna typ av inlägg, och jag vill poängtera; Jag är inte på något sätt sponsrad av dessa aktörer. Jag vill helt enkelt bara lyfta fram dom, för att dom förtjänar att skrivas om!
 
Ha en toppenfin dag!
 
Med värme
/C
 
 
Betong, Design, Färg, Glas, Graut.se, Hantverk, Little miss odd, Lynum Bjerkem, formgivning, glasblåst, glasdesign, mönster
Till top