Luau partyt

Temafester / Permalink / 0
Festen som planerats i månader, helt utan vetskap för födelsedagsbarnet är nu avklarad! 
Antingen kan man köra på lite inslag av något tema, men här kände jag att ska man ha fest och är ute i så pass god tid med planeringen- ja, då kör jag all in!
God tid ja.... hur sjutton gubbar lyckades du hålla det hemligt när hela huset invaderades av hawaii prylar, tänker ni nu?! 
Ja menar, det är ju inte varje dag man sätter upp en fototapet lite sådär provisoriskt, bygger en tiki bar och ställer in åbäket mitt i v-rummet....
 
 
 
Nej, det gör man ju vanligtvis inte! 
MEN, här har jag den fördelen att jag då och då gör fotouppdrag av alla möjliga slag.  Te x så "firade" vi jul i början av september när det skulle plåtas till ett julreportage. (grannarna trodde f.ö att vi var galna som stod och klädde julgranen samtidigt som altandörren stod öppen och grannen mittemot klippte gräsmattan) 
Så, det var inte svårare än så att jag förklarade för födelsedagsbarnet att jag skulle göra en Hawaii fotografering. Han svalde både betet och kroken så att säga ;-) 
 
Det roligaste var ändå när han uttrycker att jag absolut måste ha surfingbrädor med. Sagt och gjort, så åker han och köper en OSB skiva och sågar ut två brädor, medans jag står bredvid och tänker; `nu står han här och sågar ut surfingbrädor till sin egen fest- som han inte ens vet om´..hahaha!
I den ena brädan sågade han ett avtryck av ett hajbett, ja jag lät honom hållas :-P
 
 
 
Brädorna målade jag sen med Beckers skoltavelfärg, som man kan bryta i alla möjliga nyanser, då min tanke var att man ska kunna använda dem som "gästbok" sen på kvällen. 
Även skyltarna målades med denna typ av färg. 
När detta var klart, var det bara att börja dekorera baren, och resten av huset!
Slutresultatet blev rätt ok. I mina drömmar hade jag velat kasta ut litervis med sand på golvet, för att öka på känslan ytterligare... men det får bli en verklighet en annan gång :-P
 
 
 
Baren blev ett populärt tillhåll under kvällen! 
Drinkarna jag bjöd på var bl a Mai Thai, som är en populär Hawaiiansk drink. Och det är inte svårt att bjuda på lyxiga drinkar i dessa galet fina glas! Dessa hittar ni hos Bagaren och Kocken.  
Övriga drinkar man kan bjuda på är te x Lava Lava, Haupia m fl.
 
 
 För att öka upp stämningen ytterligare så hängde jag små ljusslingor lite överallt, som te x ananasslingan där bakom. Det gör det där lilla extra. Och dom finns även som flamingos och ni hittar även dom hos Bagaren och Kocken. (dom har det mesta i festväg) 
 
 
Ingen fest utan bål, eller hur;-)
Denna bål är så enkel att göra och så galet god, så den blir det till många av sommarens fester kan jag lova!
Recept :

För 25 glas (ca 4,5 liter) behövs följande:

 15 stycken lime

2 krukor mynta

1 dl strösocker

1 flaska ljus rom

(jag tog inte en hel flaska, tyckte det kändes lite maffigt)

3 liter Sprite eller 7 up

1 flaska vitt vin (ev mousserande)

 Gör såhär:

 Se till att romen, Spriten och vinet är väl kylt. Skölj limen och skär i klyftor, repa myntan. Muddla (krossa) limen med sockret och myntan . Blanda i övriga ingredienser och häll upp i valfri bålskål, fyll på med isbitar och voilá! Färdigt!

Ett stycke vackert bål, lika god alhoholfri, och väldigt enkel att göra.

 

 
Fruktspett hör ju liksom Hawaii till, och på dem hade jag jordgubbar, ananas, kiwi och melon. Dessa går ju att variera i det oändliga och det godaste är ju att gå efter säsongens frukter. Dock ville jag absolut ha jordgubbar på mina, så jag chansade och som tur var, var dom söta och goda!
 
 
Uterummet pyntade jag lite mer "lagom". 
Här inne satt vi och åt, JA maten ja.... 
Jag gjorde det enkelt för mig och gjorde en mindre buffé av Teriyaki spett av kyckling, marinerad helstekt fläskytterfilé som skivades upp tunt, jordnötssås, mango och avokadosalsa, rädisor och så ris till det. 
Bananbröd såklart oxå! Har ni övermogna bananer, så ska ni absolut testa att göra det!! Så gott!
Jag skippade att göra en stor tårta, utan körde på kladdkakemuffins istället, med spritsad grädde i olika färger. 
Ibland får man göra avkall på vissa saker för att hinna med. Jag hade enormt fin hjälp från min familj som ställde upp med både barnvakt och lite annat. Utan dom så hade jag fixat det såklart, men absolut inte lika bra och jag hade definitivt stressat sönder mig själv! 
Så våga be om hjälp! ;-)
 
Nästa inlägg tänkte jag tipsa om lite lekar man kan ha i större sällskap! 
 
Med värme
/C
 
Bagaren och Kocken, Birthdayparty, Colour, Cupcake, Fototapet, Färgglatt, Glas, Hawaii, Kalasinspo, Lekfullt, Rebel Walls, RiceDK, Tikiparty, bananbröd, bål, festmat, färgladahem, hawaii party ideas, ricebyrice, sommarfest, summerpartyideas
Till top