Så tapetserar du provisoriskt för en kväll

Temafester / Permalink / 1
Våren och sommaren står för dörren, underbart - eller hur?
Energin och lusten till det mesta ökar, kanske några av er redan grillat för första gången i år? 
Det gjorde vi för några veckor sedan, och jag förstår inte egentligen varför man inte gör det även på vintern? Det är ju så otroligt gott! 
Hur som helst, så tänkte jag dela med mig ett supersmart tips till alla er som funderar på att ha någon temafest, kanske bröllop mm mm. 
 
Bildkälla: Pinterest
 
När man planerar för olika temafester, bröllop eller vad det nu kan vara, så måste man ibland tänka över gränserna. Det är inte alltid det är sommar och man kan vara ute i en naturlig sommarfestmiljö, eller som för min del, som tänkt hawaiitema... Det kryllar ju inte direkt av exotiska palmer och varm sand att stoppa ner fötterna i här i Sverige. Speciellt inte vid denna växlande årstid. 
 
Varför inte ta Hawaiipalmerna och sandstranden in i huset? Eller kanske du tänkt ha 80-tals fest? Sätt upp de där kasettbanden på väggen då ;-) Möjligheterna till att få den där rätta känslan är idag oändliga. 
Mycket tack vare att det finns så otroligt häftiga fototapeter som man kan laborera med och sätta upp lite varstans. Men man kanske inte har sån stor lust att leva med kasettband på väggen när festen är slut? Eller så har man det, valet är ditt! 
Jag har satt upp en tapet i vardagsrummet provisoriskt, utan att skada varesig underlaget eller själva tapeten...mer än med 4 småååå knappnålshål längst upp och längst ner i hörnen. 
 
För att inte behöva skada tapeten mer än nödvändigt med te x "klet o kludd" som jag tänkt från början (som även kan ge fettfläckar på tapeten under) så har jag tagit maskeringstejp (den blå rullen, som är lätt att ta bort sen) och satt med "klistret" mot dig, alltså på var sida av skarvarna och sen satt ihop tapeten på det sättet istället. 
 
Bild: Husnummertjugo
 
På det här sättet kan du både återanvända tapeten vid ett annat tillfälle, och slippa skada tapeten under. 
Resultatet blir bättre än vad man kan tro. Visst, tittar man supernoga kan man se skarvarna. MEN, det kan man kanske leva med när man för en kväll kan få befinna sig i Hawaii ;-)  
 
Det som är ännu roligare med dessa tapeter, är att du kan te x tapetsera ett bord och ge det en helt annan yta än vad det är egentligen är. Dagens fototapeter är så otroligt verklighetstroga, så man kan verkligen lura ögat rejält!
 
Bild: Husnummertjugo 
 
Denna härliga tapet kommer från Rebel Walls och där kan du hitta otroligt häftiga mönster och verklighetstrogna fototapeter. Det är bara din fantasi som sätter gränserna!
 
Ni kommer en tid framöver få ta del av massa tips och ideér till temafester, men framförallt till Hawaii temat då jag själv ska ha en sån. Ideérna kan man som sagt använda till alla slags fester och kalas, det är ju bara man ändrar färgtemat på vissa saker. 
Imorgon ska ni få se hur man kan förvandla 3 lastpallar, lite tapet och färg till en Tiki Bar. 
 
 
Med värme
/C
Design, Fototapet, Hawaii, Kalasinspo, Rebel Walls, Tikiparty, diy, hawaii party ideas, hawaii tema, kalasinspo, partyideas, sommarfest, summerpartyideas, tapet
#1 - - Petra:

Det är helt underbart med Hawaii tema. Bra tips där med tillfälligt.
Ha en fin tisdag.
Kram Petra

Till top