Livet rusar på..

Allmänt / Permalink / 0
...och precis som rubriken lyder, så händer och sker det otroligt mycket saker just nu! Roliga, men som även tar all min vakna tid.
Dags att börja tänka på det där mantrat - lev här och nu! 
Förutom att mitt bloggande legat på sparlåga några veckor, så har även flyttplaneringen fått ge vika - och det är där min ångest ligger just nu, att få till en flytt mellan Kungsbacka- Skövde om sisådär 4 veckor! Har jag börjat packa? Nejdå! Har jag ens en plan? Nämen, såklart inte!
Jag går efter devisen- ALLT löser sig :-P 
 
 
Som ni ser på bilden.. det gäller att ta de där små stunderna man kan hitta och njuta här och nu! 
Jag försöker njuta så mycket jag bara kan i detta uterum, då jag efter flytten kommer att behöva trängas med alla växterna på en liten balkong! Men det har sin charm det med, och jag ser fram emot att tänka ut smarta lösningar för att få det så inbjudande och mysigt som möjligt!
Mycket möbler kommer att få stanna kvar här nere och andra säljas- då vi går från drygt 200kvm till 87 kvm. Och faktiskt, det ska bli otroligt skönt att få vila från alla måsten man har i ett hus. Iaf ett tag ;-) 
 
 
 
Veckorna som varit kan väl sammanfattas som otroligt innehållsrika! Några resor, mycket jobb, otroliga erfarenheter och måååånga planer som håller på att sättas i verket i skrivande stund! 
Ni som känner mig, vet att jag har en tendens att snurra till det ibland- och denna period har väl inte varit något undantag direkt :-P 
 
Jag och min GPS ska skilja oss! På riktigt!
Hur jag än gör och beter mig, så kör jag fel...jämt....alltid!! Sista gången nu, så blev jag så förbannad på den där gps:en att jag skrek åt den att hålla käften i bilen så högt så jag tror att hela avenyn hörde mig! Den säger av någon anledning väldigt ofta till mig att göra en U-sväng! Och ni som kört i göteborg centrum vet att den möjligheten är lika stor som att liv finns på solen! 
 
Och  när man inte gör den där u-svängen, så riggar den istället upp en ny rutt! Så när jag väl har tid att titta på gps:en igen- ja, då ska jag helt plötsligt ha svängt höger för längesen och så är vi igång igen med nya rutter... 
När jag väl har anlänt till den tänkta adressen- ja, då har jag irrat omkring så mycket så halva dagsransonen av energin redan är förbrukad! Det allra bästa är när man ska hem....samtidigt som alla andra! Åh, den tiden älskar jag verkligen (läs ironin mellan raderna) 
För när man väl har hamnat på rätt sida av stan, ja då råkar man välja fel körfält och kan inte byta då alla bilister måste ligga milimeternära varandra OCH så är man helt plötsligt ute på hisingen! Jippie! Hisingen är fin, absolut!!! Men inte roligt att hamna där när man ska åt totalt motsatta hållet en eftermiddag i rusningstrafik.. En annan dag ska ni få höra om hur jag tappade bort min bil i parkeringsgaraget i Nordstan, men för tillfället så ligger min puls redan så högt då min kropp gått igång på dessa minnen så jag får ta den historien en annan dag! 
 
 
 
Visst ni förresten, att om man glömmer alkohol i frysen- att då fryser den? 
Jag har ju alltid gått och trott att alkohol inte kan frysa...hahahaha! 
Råkade glömma denna i frysen och får väl tacka någon där uppe att den inte exploderade dagen efter när jag skulle ta fram nåt helt annat och upptäckte detta! 
Dock ser den ju otroligt läskande ut, men jag vågade inte öppna den... och tur var väl det, för jag hade nog inte fått ut så mycket, då hela innehållet var en enda stor isklump. 
Jag kan fortfarande inte riktigt släppa det där med att alkohol kan frysa... det var väl det första man fick lära sig (bland det första) när man var yngre; - `Blanda inte i vatten i pappas spritflaskor när du tagit ur hans förråd, för då kan han märka det om man lägger dom i frysen och dom fryser!`
Lite som ; "mmmm, men akta dig för sågen, Alfons!"
Har ni aldrig fått lära er det? Alltså, om alkoholen, inte om sågen ;-)
 
 
 Häromdagen skulle jag göra barnen glada och eftersom dom äääälskar amerikanska pannkakor, så tänkte jag göra det liiiite festligare och lade upp dom lite sådär snitsigt ni vet....som dom gör på alla de där fantastiska matbloggarna.. Så jag tog fram några gamla frysta hallon, som jag fick tina upp genom att andas lite på dom så dom såg en aning tinade ut iaf. Sen lade jag upp alla pannkakor i en riktigt hääärlig hög, lite sådär slarvigt- ni vet så det ser ut som man slängt upp dom bara och hamnat helt perfekt. 
Gick all in på sockret här och pudrade över lite flor! Gick ännu mer all in och klickade ut en syltklick längst upp som fick rinna lite sexigt nerför... 
Sen ropade jag ner barnen! Tänkte för mig själv att dom kommer älska mig ännu mer nu, när jag gjort det så fint och aptitligt! 
Ebba vägrar äta, då det är sylt på!!! Hon bryter ihop! 
Oliver undrar varför det ligger hallon på bänken och varför jag inte har haft grädde på oxå! 
Jag förklarar med min utmärkta pedagogiska sida och lena röst; men barn, mamma ville göra nåt alldeles extra fint för er och gav er lite extra sylt och tillomed florsocker på! 
Säger inget mer.... den fina stunden tog liksom slut där och då! 
 
 
Sen återkom den några timmar senare igen - det går liksom i vågor det där! 
Denna stund var fin te x . Tills jag upptäcker att det blev väldigt tyst och hittar dom uppe, instängda i Ebbas rum- med MIN mobil och har kört en "live" på Instagram för mina följare .....
Vet inte riktigt hur skadade min följare blev, men det fladdrade måååånga tänkta scenarion i mitt huvud då kan jag lova! Fick som ett exempel beskåda Oliver, när han drog ner byxorna vid sidan av vägen och ställde sig och pinkade bara rätt ut sådär- när han väntade på bussen tidigare samma morgon. (vi bor på landet tack o lov!) Men ni förstår vilka bilder som spelades upp i mitt huvud?! 
 
Det är kanske inte så konstigt att man är lite snurrig o virrig ibland.. Jag tänker att det jämnar väl ut sig tillslut, när/om man blir dement... då märker man kanske inte så stor skillnad som man kanske gör på en fullt fungerande person med toppenminne och sådär perfekt ni vet ;-) 
 
Jag ska iaf bli bättre på att uppdatera min blogg! 
Det var det jag skulle komma till, innan jag började prata om annat.... vad...det har jag redan glömt! 
 
 
Med värme/C
 
 
Till top