"Vilket drömjobb, jag menar- det är ju bara att gå och pilledutta lite"

Styling / Permalink / 0
 
Jag vet inte huuur många gånger jag fått höra att jag har världens bästa jobb, och för en inredningsintresserad person så JA det har jag! 
MEN, när dom sen fortsätter med : -"Tänk att få gå hela dagarna och skapa stilleben och dutta kuddar rätt i soffan" då känner jag att jag skulle vilja ta med dom in och visa verkligheten. 
För hur ser den ut egentligen för en Inredningsstylist? 
Tar vi X antal tusenlappar för att gå och skapa lite stilleben och bädda fint? 
Nej, såklart inte!
Jag tänkte berätta lite om hur en dag kan se ut,
och jag önskar verkligen jag hade tagit foton på allt förarbete man gör, men tyvär hinns det sällan med om jag ska vara ärlig!
 
Häng med!
 
 
Bild: Recidence Magazine
 
Först och främst, du får ett uppdrag!
Vare sig du jobbar som egen eller är anställd stylist så jobbar du mot både mäklaren och slutkunden, du vill såklart göra det ablsolut bästa jobb du kan!
Är du egen, så har man kanske varit ute hos kunden och skapat sig en bild av vilken typ av stil du vill använda dig av. 
Men är du anställd, så får du oftast bara några mobilbilder på objektet du ska styla. Kanske några önskemål från kunden om vilken stil mm denne vill att du ska använda. 
Här börjar jobbet med att snabbt sätta ihop en fungerande stil, både gentemot kunden, objektet och såklart så ska det även vara säljande...vilket egentligen är det viktigaste i denna typ av styling. 
 
Nästa fråga dyker upp i ditt huvud; Vad har jag på möbel/rekvisita lagret att tillgå? Finns den där soffan jag har tänkt inne? Vad kan jag använda annars? 
Att packa och planera en mindre styling får högst ta några timmar, medan en större styling oftast tar en dag eller två. 
 
Bild från Google
 
 
När du sen bestämt stil och funderat ut vilka möbler mm du ska använda dig av, så börjar packningen. 
Är det en fullstyling- ja, då ska allt med. Dvs sängar, soffa, matbord, barnrumsmöbler, lampor etc etc.
Glöm därefter inte allt smått, såsom vaser, krukor, tavlor, smått krafs till alla rum. 
Sen packar du det precis som du gör när du flyttpackar, du slår in allt eftersom du är rädd om sakerna och de ska hålla till många stylingar. 
Sen markeras allt med objektets adress och packas in i lastbilen. 
Har du tur, har du folk som hjälper dig att lasta. Men är du egen, så gör du även det själv många ggr. 
Du inser att "pirran" är din bästa vän i nöden ;)
 
 
Bild från Google 
 
 
Sen kommer vi till valet av växter och snitt. 
För du ska helst oxå ha en liten floristådra i dig i detta yrke. 
 
När allt detta är klart, så har du under tiden även tagit kontakt med mäklaren och kunden för att checka av tider, nycklar, tid för fotografering mm. 
Du har kanske även har hunnit smita iväg på ytterligare en el flera konsultationer (så du har fler jobb efter detta)
 
Dagen D för styling. 
Är det uppehåll? Grattis!!! Då är det bara att försöka hitta en så nära parkering som möjligt objektet och börja lasta in allt. 
Öser regnet ner? Ledsen, men det är bara att köra ändå- fotografen kommer kl 14, och då ska allt vara klart ;-)
Har man tur, så ligger objektet på markplan. 
Men i 7 av 10 fall, så ligger det någon eller några trappor upp. Och även om det finns en hiss, så är det inte säkert att soffan, vitrinskåpet mm får plats i den. Då är det dax att ta fram motionen och börja kånka.
Ibland finns det ingen hiss....say no more!
 
 
Bild: Google
 
När du väl kommit in med allt, så börjar man med att kolla så att alla möbler får plats där du har tänkt. Blir soffan för stor? För liten? 
Ja, då får man hoppas man har hjälp med att köra tillbaka den och snabbt tänka ut en ny som kan funka och köras dit.  Man går igenom rum för rum och sen börjar jobbet med att montera ihop de möbler som tagits isär för att underlätta flytten från lagret. 
Med en ständig blick på klockan (du ska ju vara klar senast kl.14) gör du allt du ska göra. Och allt ska du såklart göra med en känsla och "kärlek", då det alltid står en betalande kund som vill ha det bästa arbetet utfört. Kunden är ju viktigast av allt- glöm aldrig det! 
 
Bild: husnummertjugo
 
 
 Förhoppningsvis flyter allting på som det ska. Men det är sällan det gör det, utan oftast så är det alltid något som behöver justeras, bytas ut mm. 
Stressen man känner när te x man upptäcker att betongväggen är för hård att spika betonspik i, utan du måste ta slagborren för att sätta upp tavlor....den stressen är den jobbigaste. I möjligaste mån försöker man göra så lite åverkan på väggar och tak man kan såklart, men ibland har man inget val. ( Detta kollar man innan med kunden)
 
 
Bild: husnummertjugo
 
Man börjar känna sig klar, lite småfix kvar. Det är NU det här lilla pilleduttandet kommer fram. 
Oftast har du knappt någon tid över för sådan, men man vill alltid lägga den sista touchen och få till den DÄR känslan som du hela tiden haft i ditt huvud. 
När du känner dig nöjd, är det dax att baxa ner alla tomma kartonger, plus allt som inte kom till användning till bilen. 
Du inser att du är klar, det blev kanon och du gjorde det inom tidsramen. Skitsamma om du inte har hunnit äta, du är klar! 
Du går igenom objektet en sista gång, kanske tar några egna inspobilder och låser. Sen kör du nyckeln till mäklaren (som förhoppningsvis har sitt kontor på samma sida av stan som du är på) Annars har du x antal minuter i bilen att spendera i bilköer mm. 
 
 
Bild: husnummertjugo
 
 
 Nycklarna är lämnade och nu kan du bara hoppas på att fotografen mäklaren valt, gör sitt jobb och får fram den där känslan du jobbat med att få fram. 
I värsta fall, kan fotografen "döda" hela ditt arbete, men i de flesta fall är dom grymma och förstår hur man tänkt. 
 
Det som återstår är att ta sig tillbaka till lagret och packa upp det som inte användes, snygga till och börja planera nästa styling. 
Du är svettig, hungrig och enormt trött i både kroppen och huvudet. MEN, du har gjort ett grymt jobb och förhoppningsvis får kunden en bra utdelning- vilket är det viktigaste!
 
Bild: husnummertjugo
 
Jag älskar mitt jobb!
Att jobba med mäklare, fotografer, kunder och inredning är det roligaste jag vet! 
Men tro aldrig att vi bara går runt och pilleduttar och ordnar stilleben....det är nämligen just det vi lägger minst tid på när allt kommer omkring. 
 Och har jag inte lyckats övertyga dig om det, så är du jättevälkommen att vara med en dag! 
Ta med dig arbetshandskar, oömma kläder, du får inte heller vara rädd för att få blåmärken...
Jag lovar dig en grymt rolig dag ;-) 
 
 
 
Med värme
C
 
 
 
 
 
försäljning, homestyling, inreda, inredare, inredningsinspiration, mäklare, styling

Kommentera
Till top